Redacteur

Boekredactie van communicatie, pr- en marketinguitgaven 

Meer dan d’s en t’s

Zoekt u een redacteur die meer doet dan d’s en t’s corrigeren? Iemand die de inhoudsopgave niet als gegeven beschouwt, maar met u meedenkt over de inhoud, structuur, voorbeelden? Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Teksten aanscherpen

Even laten kijken naar die tekst? Iets geschreven maar nog niet helemaal zeker? Laat uw teksten screenen door een ervaren redacteur! Ik help u graag om uw tekst af te stemmen op de lezer en op wat u ermee wilt bereiken.

Boekredactie

Een (e-)boek aan het schrijven, inmiddels een heel eind gevorderd en u vraagt zich af: zit ik op de goede weg? Wordt dit het boek dat vakgenoten willen lezen? Leest het een beetje prettig? Kortom: u heeft een kritische tegen-lezer nodig.

Met veel plezier heb ik met Johanna samengewerkt bij het schrijven van ‘De Enthousiasme Trilogie’. Ik heb veel aan haar gehad. Johanna is een echte sparringpartner. Zowel op het niveau van taal, zinsbouw en stijl als op het niveau van structuur en inhoud. Een paar cases in het boek zijn zelfs door haar aangedragen.

Als schrijver verlies je soms het overzicht. Je hebt dan iemand als Johanna nodig om een goed boek te schrijven.

Regelmatig lees ik een boek waarbij ik denk: dat had best een goed boek kunnen zijn … als Johanna had meegekeken.

 

Johanna was eindredacteur van mijn derde boek, ‘Storypower – verhalen die je organisatie veranderen’ (Adformatie Groep 2013). Een eindredacteur is erg belangrijk voor een auteur. Het is de eerste echte lezer. En bovendien iemand die zelf met je boek aan de slag gaat.

Wat ik fijn vond aan de aanpak van Johanna, is dat ze zichzelf in het onderwerp wilde verdiepen. En vanuit die betrokkenheid aan het eind-redigeren ging. Daardoor werd ze iemand die met mij als auteur mee dacht. En vanuit die oprechte betrokkenheid met waardevolle en bruikbare suggesties kwam.

Een hele geruststelling voor iedere auteur om je boek in zulke betrouwbare handen te zien!

 

Deze website is gemaakt met hulp van de Website Academy