Over Johanna Muis

Johanna Muis, tekstschrijver en (web)redacteur in OdijkIk ben Johanna Muis, zelfstandig tekstschrijver en redacteur. Na mijn studie Nederlands heb ik een paar jaar als communicatie-medewerker gewerkt bij een ingenieursbureau. Sinds 1993 schrijf en redigeer ik in opdracht, meestal vanuit huis.

Voor vakmensen

Mijn specialisatie is het schrijven en redigeren van informatieve teksten voor vakmensen. Denk aan how-to stukken, artikelen, interviews, webteksten, b2b-promotie, lesmateriaal. Zo heb ik ervaring met schrijven voor:

  • vmbo-docenten
  • kwaliteitsmensen
  • communicatieprofessionals
  • marketeers
  • mbo-studenten welzijn, detailhandel en horeca
  • speciaalzaak-dealers
  • schuldhulpverleners…

Ik kan me redelijk snel verdiepen in een nieuw vakgebied zodat ik er genoeg van begrijp om professionals en specialisten te interviewen. De fijne kneepjes hoor ik van hen!

On- en offline

In de loop van de jaren is de nadruk verschoven van print naar web. Al doe ik nog steeds beide – on- en offline versterken elkaar immers.

Denker en doener

In creatieve beroepen als dat van tekstschrijver gaan strategie en uitvoering hand in hand. Het een kan niet zonder het ander. Om diepgang in een verhaal te krijgen moet je doorvragen. Schrijf ik een tekst, dan wil ik ook van alles weten over de doelgroep, het waarom en waarheen; zijn we in gesprek over het communicatieplan, dan krijg ik allerlei ideeën voor de uitvoering en wil ik weten hoe iets kan worden toegepast.

Wat betekent Stylus?

Een ‘stylus’ is een schrijfstift. Oorspronkelijk krasten de oude Romeinen hiermee hun aantekeningen in bijenwas, inmiddels kun je er ook een iPad mee bedienen… Met die schrijfstift structureer ik. Luisteren gaat al schrijvend het best, zo houd ik de rode draad vast. Ook al springen we ogenschijnlijk van het ene onderwerp naar het andere. Voortdurend ziet u me aantekeningen maken. Met mijn handige opname-pen, waarmee ik precies kan terugluisteren hoe en met welke woorden iets is gezegd. Dat maakt uw verhaal extra levendig.

Resultaatgericht

Volgens mensen die mij goed kennen ben ik geïnteresseerd, betrokken, met een brede interesse steeds op zoek naar diepgang in het verhaal. Een observator.

Naast creatief ben ik gestructureerd, analytisch en precies. Dat is wel nuttig voor een redacteur. En bij eindredactionele taken. Ik maak heldere planningen en communiceer regelmatig over de voortgang. Mogelijke bottlenecks houd ik in het oog, zo nodig verzin ik alternatieve oplossingen om de deadline te halen. Op tijd én met oog voor detail.

Kromme Rijnstreek

Op afstand werken kan prima met alle digitale media. Toch is het prettig regelmatig langs te gaan om af te stemmen en elkaar even te zien. Daarom verwelkom ik ook graag opdrachtgevers uit de regio: Utrecht, Wijk bij Duurstede, Houten, Zeist, Driebergen, Doorn, De Bilt, Bunnik…

Geïnteresseerd?

Neem contact met me op!

 

Johanna Muis was zeven jaar verantwoordelijk voor het redactionele reilen en zeilen van De Communicatiedesk.

Ik ken Johanna als een vakspecialist met grondige kennis van zaken. Kennis die strekt van commerciële communicatie en pr tot interne en corporate communicatie. Als redacteur verzamelde, schreef en publiceerde ze wekelijks interessante en informatieve artikelen en onderhield ze een levendig contact met een grote groep contentleveranciers, waaronder opleidingen, vakspecialisten en bedrijven. Ze is zeer geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en trends.

Johanna levert snel, is zeer precies en zit bovenop de bal.

Deze website is gemaakt met hulp van de Website Academy